Vatunki

Aisti meren voima, retkeile Oolannin luontopolulla, seiso tuulivoimaloiden juurella.

Vatunki sijaitsee Perämeren rannalla, niemen uloimmassa kärjessä, Vatunginnokassa. Vatunki nimi tulee ruotsin kielen sanasta vatungen, joka merkitsee merestä esiin pistäviä kiviä. Satama alueella harjoitetaan monipuolisesti kalastusta ja kalastusveneet ovatkin osa Vatungin normaalia elämää.

Saapumisohje: Vatunki sijaitsee noin 40 km päästä pohjoiseen Iin keskustasta Kuivaniemelle. Tienvarsiopaste ohjaa valtatie E4:lta kääntymään Pohjoisrannantielle, jota ajetaan noin 7 km niemen kärkeen asti. Tie on päällystetty, mutta viimeisten 4 km matkalla on routavaurioita, jossa on ajettava hitaasti ja huolellisesti, ettei tule kalustovaurioita.

Osoite: Pohjoisrannantie 759, Kuivaniemi

Palvelut: Vatungin POOKI on avoinna 2018 kesällä. Katso aukioloajat

Palveluihin kuuluvat myös:

  • 20 sähköpaikkaa matkailuajoneuvoille
  • 50 telttapaikkaa
  • huoltorakennus, jossa suihku ja sauna

Palvelusataman hinnasto 2018pdf, 72 kb

Wc, vesipiste, suihku ja sauna sekä hieno grillikota, jonka käyttö on ilmaista. POOKISSA on anniskeluoikeudet ja grilliruokailu mahdollisuus. Alueella on myös tankkausautomaatti, joka on ensisijaisesti tarkoitettu veneille
Kaasun myyntiä ei ole alueella, mutta Neste - Nelosparkki ja Sale - Kuivaniemi ovat noin 10 km päässä Vatungin alueelta asemankylän suuntaan, jossa molemmissa on myös ruokakauppa.

Oolannin luontopolku

Kesällä 2018 kunnostettavan Oolannin luontopolun pituus on noin 500 m. Luontopolun päästä löytyy laavu, tulipaikka, puucee sekä Oolannin sodasta kertova muistomerkki. Polun varrella voit tutustua opastaulujen avulla alueen luontoon ja historiaan.

Auton voi pysäköidä Vatungin alueen parkkipaikalle. Alueelta löytyy opaste luontopolun lähtöpisteelle.