Koko perheen uusi lähiluontokohde

Hiastinlahden alue kuuluu Natura 2000 -luonnonsuojelualueeseen, ja on valtakunnallisesti merkittävä lintuvesikohde.

Alueella kulkee kaksi luontopolkureittiä Hiastinhaara reitti (2 km) ja lyhyempi Patakarin reitti (0,7km), joka sijaitsee alueen loppupäässä lintutornin ja laavupaikan ympärillä. Molemmat reitit kulkevat osin pitkospuita pitkin, reitit soveltuvat maastoltaan lapsiperheille.

Lintutornin ja laavun lisäksi alueella on WC, levähdyspaikkoja sekä 7 opastaulua, jotka kertovat alueen luonnosta ja eläimistä tarkemmin. Laavupaikalla on polttopuut valmiina.

Paras retkeilyaika on keväästä syksyyn, koska alueella ei ole talvikunnossapitoa. Kesällä Pohjois-Iin kylän lampureiden lampaat tekevät alueella merkittävää maisemanhoitotyötä, joten alueella kulkiessa pitää ehdottomasti huolehtia porttien sulkemisesta.

Opastus alueelle

Tämä upea lähiluontokohde on sopivan pyöräilymatkan päässä Iin keskustaajamasta (n.4,5 km). Luontopolkualueen pysäköintialueella on tilaa autoille vain rajoitetusti. Opasteet ohjaavat kohteeseen valtatie E4:ltä, kääntyen Kantolantien eteläisestä liittymästä, josta n.1,5km jälkeen kääntyy kuja vasemmalle. Kujan päässä on paikoitusalue, veneenlaskupaikka sekä lähtöpiste luontopolkualueelle.

Painamalla karttakuvaketta, voit ladata alueopasteen pdf:nä

pdf, 5489 kb

Lataa tai tulosta lapsille mukaan Hiastinhaaran aistillinen tehtäväratapdf, 62 kb

Luontopolkualueella maastopyöräily on ehdottomasti kielletty. Koirat on pidettävä kytkettyinä ja yleisesti tarpeetonta häiriön tuottamista eläimistölle on vältettävä erityisesti pesimäaikana eli 15.4.-31.7.
Retkeilijöitä kehotetaan pysymään merkityllä reitillä, koska alue on Natura2000-luonnonsuojelualuetta.

Instagramissa #hiastinhaara

Hiastinhaaran virallisia avajaisia vietettiin la 17.6.2017.