Merihelmi

Kahlaa matalassa rantavedessä, kulje Merimiehen polkua, nauti evää upealla isolla kodalla.

Merihelmestä avautuu upeaa maisema Perämeren suuntaan. Matalassa hiekkapohjaisessa rannta on pienille lapsille erinomainen uimapaikka. Alueelta löytyy myös lasten leikkipaikka.

Merihelmen ravintola ja Camping-alueen palvelut ovat ympäri vuoden käytettävissäsi. Ravintolan yhteydestä on terassi merinäköalalla ja lintutornista voit valokuvata ja kiikaroida maisemia.

Saapumisohje: Merihelmi sijaitsee Perämeren rannalla Oulun ja Kemin välillä, valtatie E4:n varrella. Iin keskustasta on matkaa noin 25 km.
Osoite: Rynkyntie 9, Kuivaniemi

Merimiehen polku

Kaunis meren läheisyydessä kulkeva pitkospuureitti antaa ainutlaatuisen mahdollisuuden rentoutua ja ihailla merimaisemaa. Polku on kokonaisuudessaan noin 300 m pitkä ja kodalle asti esteetön, soveltuen pyörätuolilla tai lastenrattaiden kanssa kuljettavaksi.

Reitin varrella on opastauluja, jotka kertovat alueen merellisestä ympäristöstä. Kota on vierailijoiden vapaassa käytössä. Polun varrella on istuinpaikkoja maiseman katselua varten. Hämärän laskeutuessa Merimiehen polku on valaistu. Reitin lähtöpiste on Kuivaniemen Merihelmi ravintolan paikoitusalueen reunasta.