Kulttuurimaisemareitti vie taiteen ja historian äärelle

Ruustinnan reitiksi nimetty kulttuurimaisemareitti kiertää Iin historiallista keskustaa Wanhasta Haminasta Iijokivartta pitkin Taidekeskus KulttuuriKauppilaan.

Reitin pituus on pari kilometriä ja sen voi kävellä tai pyöräillä. Reittiä kulkevaa opastavat opastaulut, joissa on kertomuksia Iin historiasta, luonnosta ja elämänmenosta. Aluetta on raivattu siten, että valtatieltä on suora näkymä Iijoelle ja puistoalueelle. Kulttuurimaisemareitti yhdistää Wanhaa Haminaa ja taidekeskus KulttuuriKauppilaa.

Alueella on myös eväs-, onkilaituri- ja kivenheittopaikat. Koskenniemen taidepuistoalue sijaitsee Iin kulttuurimaisemareitin puolessa välissä, josta löytyvät myös Pohjoisen ympäristö- ja veistotaiteen ART Ii Biennaalin teokset.

Iin kulttuuriperintöalueita yhdistävä, jokivartta pitkin kulkeva kulttuurimaisemareitti Ruustinnan reitti on luonnonmaisemaltaan hätkähdyttävä. Se tarjoaa jokaiselle jotain; luonnon erityispiirteet, paikallishistoria elävine tarinoineen, kalastuskulttuuri sekä luontotaideteokset muodostavat herkän kokonaisuuden.

Tervetuloa!